Gumbo

Ingredienser

Pølsen kan byttes ut med annen sterk pølse.

Vi har også ca 500 gram krepsehaler i vår.

Prøv og legg til litt selv.

Fremgangsmåte

  • 1 lb. (4 sticks) unsalted butter
  • 3 cups all-purpose flour
  • 2 red bell peppers, in medium dice
  • 2 green bell peppers, in medium dice
  • 2 celery stalks, in medium dice
  • 1 ¼ gallon (20 cups) chicken stock
  • 2 tablespoons Creole seasoning
  • 1 teaspoon ground black pepper
  • 1 teaspoon dried hot red pepper flakes
  • 1 teaspoon chili powder
  • 1 teaspoon dried thyme
  • 1 tablespoon chopped garlic
  • 2 bay leaves
  • 2 tablespoons kosher salt
  • 1 lb. andouille sausage, cut into ¼ inch-thick slices
  • 3 ½ lb. chicken, roasted and boned
  • hot sauce to taste
  • boiled rice as accompaniment

In a 12-quart stockpot melt butter over moderately low heat. Gradually add a third of the flour, stirring constantly with a wooden spoon, and cook, stirring constantly, 30 seconds. Add a third more flour and sit constantly 30 seconds. Add remaining third of flour and stir constantly 30 seconds. Continue to cook roux, stirring constantly, until it is the color of dark mahogany, about 45 minutes to 1 hour.

Add bell peppers and stir constantly 30 seconds. Add onions and celery and stir constantly 30 seconds. Add the stock to roux, stirring constantly to prevent lumps. Add all remaining ingredients except chicken, rice, and hot sauce and bring to boil. Simmer gumbo, uncovered, 45 minutes, skimming off any fat and stirring occasionally. Add chicken and simmer 15 minutes. Adjust seasoning with hot sauce. Serve over rice.

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her