Gylden Cabarè

Fremgangsmåte

(Denne cabareen er nydelig til sjømat eller lyst kjøtt/fugl).
Kok opp vannet og tilsett aspiken som forklart på posen. Skrell agurken og kutt den i bittesmå firkanter. (Skrubb og vask agurken nøye hvis du velger å ikke skrelle den). Skjær også rødløken i små biter og fres den blank i olivenolje. Legg løken på rist eller bakepapir til all oljen er rent av. Legg nå løk og agurk lagvis i en pen form og hell over aspiken. La stå kaldt til den er stivnet. Ta den over på et litet fat og pynt rundt med remulade og lime/alternativt sitron.
 
Tips: (vintervarianten)
Kjøp en god leverpostei, grov type, lang form. Varm den forsiktig i vannbad i ovn på ca. 180 grader og fres noen sjampinjonger i olivenolje i mellomtiden. Server dette til deilig hjemmebakt brød eller grove rundstykker, med skikkelig smør til. Garantert en vellykket lunsj eller som et måltid på kvelden.
 

Sendt inn av Siw Midtrud

Forsiden akkurat nå
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her