Hamburger i form
Foto: artursfoto

Hamburger i form

Denne vrien på burgeren kommer selvsagt fra USA hvor den kalles Hamburger Bake. Vi kan love at den blir supersaftig.

Fremgangsmåte

Del potetene (små) i to på langs. Pensle med olje og dryss over salt og pepper. Bak i form i bunnen av ovnen ved 200 grader til mens du lager hamburgerne.

Lag 8 store, men ikke for høye karbonader av kjøttdeigen. Fire av dem legges i en smurt, ildfast form, ikke for høy.

Fordel sennepen over disse karbonadene, krydre dem med salt og pepper og legg på løk og tomatskiver og ringer av pepperfrukt, der kjerne og frøstokk er fjernet.

Legg en karbonade på toppen av hver porsjon og legg på en smørklump. Sett formen i stekeovnen ved 175 grader i 30 minutter. Legg en halv tomat på toppen av hver hamburger 5-6 minutter før de er ferdig stekt. De siste 10 minuttene kan du godt sette på grillfunksjonen. Server retten direkte fra formen. Den skal være saftig og fin.

Server med halve bakte poteter og salatblader. Om du ønsker kan du også servere med burgerbrød. 

Hamburgerbrød slik som Hellstrøm vil at du skal lage de

Her finner du over 30 oppskrifter laget av Eyvind Hellstrøm

Her finner du flere fristende burgere

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her