Ta ytrefileten ut av kjøleskapet minst en time før den skal tilberedes slik at kjøttet kommer opp til romtemperatur.
Lag salmuera ved å ha vann, maldonsalt og hvitløksfedd i en liten kjele. Kok opp, ta kjelen av varmen og la avkjøles.
Lag chimichurri ved å kjøre alle ingrediensene sammen til tykk og jevn saus. Sett til side.
Renskjær ytrefileten og pensle den med salmuera. Grill ytrefilet på direkte varme til den får fint grillmønster, ca 4-5 minutter. Snu biffen, pensle med salmuera på nytt og stek videre i 4-5 minutter. Sett inn ett grillsikkert steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet, ha kjøttet over på indirekte varme og legg lokk på grillen. Pensle med salmuera i løpet av grilltiden. Når temperaturen viser 58 grader tar du ut ytrefileten, pensle igjen med slmuera og lar det hvile i ca 15 minutter før du skjærer i den.
Server med Chimichurri, kokte småpoteter og en enkel salat.
Slik gjør du grillen klar for sesongen
Her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner selv med disse gode marinadene
Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig