Pensle kalkunbrystet med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Stek brystet i ovnen ved 180 °C i ca. 30 minutter.
Vask og skrell nepene. Riv dem i tynne strimler på en matprosessor eller på et rivjern. Ha nepene i formen med stekesjyen. Hell over vin. Ha nepene i formen med stekesjyen. Hell over vin. Sett formen inn i stekeovnen og damp nepene i ca. 5 minutter.
Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel. Spe med hvitvin og buljong. Kok sausen i 3 minutter. Vips sammen eggeplomme og fløte og bland med litt av sausen. Hell blandingen tilbake i resten av sausen. Varm opp til det tykner uten at det koker. Smak til med salt, pepper og presset sitron.
Her får du sært så gode kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig