Bland sammen ingrediensene til cremolataen.
Brun kalkunfileten i en stekepanne med smør. Ha over halvparten av cremolataen under steking. Sett i et steketermometer i den tykeste delen av fileten. Sett fileten i ovnen og stek på 200 grader til fileten har en kjernetemperatur på 67 °C . La fileten hvile ca. 10 minutter før du skjærer i den.
Kok potetene i vann uten salt. Hell av vannet og damp potetene. Ha i smør, mos potetene og smak til med salt og pepper.
Kok ut langpannen med litt appelsinjus. Tilsett resten av cremolataen og grovhakkede hasselnøttkjerner, og du har en flott saus til kalkunen.
Skjær kalkunfileten i skiver. Server lettkokt kål ved siden av. Ha gjerne noen skiver ingefær i kokevannet.
Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Husker du ikke hvordan du helstekte kalkunen finner du alt du trenger her. Bare følg vår oppskrifter og du får suksess.
Slik steker du kalkunen perfekt
Kalkunstuffing
Brun julesaus til kalkunen
Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev