Hjemmelaget tortillas med hvetemel
Foto: YinYang

Hjemmelaget tortillas med hvetemel

Fremgangsmåte

Ha mel, salt og bakepulver med flytende margarin i en matmølle og kjør til jevn masse mens du tilsetter kokende (80-90 grader) vann. Kjør fortsatt til du får en fast og litt klissete deig. Ha den på bakebordet som er strødd med litt mel og arbeid den til en elastisk deig. Del deigen opp i 15 emner og dekk med et fuktig håndkle, la hvile i 15 minutter. 

Kjevle hvert emne ut til en rund lefse med 2 mm tykkelse. Varm en tørr stekepanne og stek i 30 sekunder på hver side. 

Tips:
Du kan godt bruke ribbefett i stedet for margarin. Og hvis du ønsker en grovere tortilla kan du bytte ut halvparten av melet med fint sammalt hvetemel.

Slik lager du tortillas med maismel - masa harina

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen