Honning- og pepperstekt andebryst
Foto: Guri Dahl

Honning- og pepperstekt andebryst

Oppskriften er hentet fra Bent Stiansens prisbelønte kokebok: Stiansen inviterer til fest. Han viser deg hvordan du lykkes med Honning- og pepperstekt andebryst.

Fremgangsmåte

Snitt ned i andeskinnet i fine strimler, salte og pepre andebrystene.
 
Varm en panne med litt olje og stek andebrystene med skinnsiden ned i ca. fem minutter til fettet smelter og skinnet blir brunt og sprøtt.
 
Stek brystene ett minutt på kjøttsiden. Ta vare på det smeltede andefettet til eplene. Etterstek brystene i ovn i fem minutter ved 180 grader. La dem hvile i 30 minutter på et lunt sted.
 
Varm honning til den blir flytende og tilsett limesaft og knust sort pepper. Ved servering pensles brystene med honningen og varmes i tre minutter i ovn ved 225 grader med grillelementet på.
 
Skjæres i skiver og anrettes med pastinakkpuré , smørkokte sukkererter , ristede epler og solbærsaus (klikk på lenkene for å se egne oppskrifter). 
Forberedelser:
Sausen kan lages tre dager i forveien. Pastinakkpuré kan lages to dager før servering. Andebryst kan snittes dagen i forveien. Andebryst kan brunes tre timer før servering og stekes en halv time før. Eplene kan stekes tre timer før og varmes i ovn ved servering. Sukkerertene kokes ved servering.
 
Oppskriften er hentet fra boken Stiansen inviterer til fest av Annette og Bent Stiansen.
 
 
 
 
 

Sendt inn av Anette og Bent Stiansen

5
5/5 etter 206 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen