Huevos rancheros - meksikanske bakte egg i tomatsaus
Foto: asab974

Huevos rancheros - meksikanske bakte egg i tomatsaus

Huevos rancheros er en herlig mettende vegetarrett som kan nytes når som helst på døgnet, dog smaker den trolig aller best til frokost dagen derpå.

Fremgangsmåte

  1. Stek sjalottløk blank i olivenolje i en stor tykkbunnet stekepanne over middels varme. Ha i rød og gul paprika og stek videre.
  2. Tilsett klasetomatene og la dem få litt farge. Ha i chili hvitløksfedd, paprikapulver, spisskummen og en liten klype cayennepepper og stek videre i et minutt til alle de deilige aromaene i krydderne frigis.
  3. Ha i hakkede tomater og bønner og la det hele småputre på lav varme i 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
  4. Når du har en tykk og smaksrik tomatsaus, lag en liten grop til hvert egg og klekk dem oppi.  Dryss litt salt og pepper over eggene, skru ned på laveste varme, sett lokk på pannen og stek til eggene har satt seg, ca 5 minutter.
  5. Topp retten med smuldret queso fresco eller fetaost, hakket koriander, vårløk og et skvis av lime. Server med godt brød eller varme tortillas til.

Her finner du flere fristende vegetaroppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her