”Hummersuppe á la Hærland og Hellstrøm"

Ingredienser
1 levende hummer på ca. 1,5 kg.
8-10 l vann
20 g grovt havsalt pr l vann
isbiter
1,5 dl olivenolje
1 løk
½ fennikel
2 tomater
½ hvitløk
3,5 dl tørr sherry
et per kvister frisk estragon
100 g usaltet smør
3 ss tørr sherry
1 eggeplomme
1 ss lys dijonsennep
1 dl druekjerneolje

Fremgangsmåte

Kok opp vann og og grovt havsalt. Vannet skal fosskoke . Legg hummeren i det kokende vannet og la den ligge i ca 3-4 minutter. Legg så hummeren over i en bøtte i 5-10 minutter. For guds skyld hus å fjerne paven som sitter bak pannen på hummeren. (AKH)

Dersom du er litt usikker på hvordan du fjerner paven og renser hummer, kan du se det på WWW.SOLVSKJE.NO. Vi har en hummerguide her på matogdrikke som også forklarer dette; SLIK BEHANDLER DU HUMMER.

Finn frem tre boller.
I bolle nr 1 legger du halekjøtt og klokjøtt.
I bolle nr 2 legger du den massen som fines inni hodet.
I bolle nr 3 legger du absolutt alt det andre, inkludert alt skallet.

Del alt innholdet i bolle nr 3 opp i mindre biter, bruk saks eller en skarp kniv.
Varm opp 1,5 dl olivenolje i en stor gryte. Hell innholdet i bolle nr 3 i gryten og stek det i fem minutter. Tilsett så 1 hakket løk, ½ hakket fennikel,
2 hakkede tomater og feddene fra ½ hvitløk. La dette steke i ca 10-12 minutter, før du heller over
3,5 dl tørr sherry og
et par kvister frisk estragon.
Stek videre i 15 minutter.

Hell over 2 l vann og la alt koke i 60 minutter. Deretter siler du suppen.
Bland innholdet fra bolle 2 med 2 ss av den silte suppen. Bruk stavmikser eller blender.
Dette helles tilbake i en silte suppen. NB! Etter dette må ikke suppen koke!
Bland inn 3 ss tørr sherry og
100 g usaltet smør.

Lag majones ved å blande sammen 1 eggeplomme med 1 ss lys dijonsennep. Hell 1 dl druekjerneolje i en tynn stråle, under omrøring, til det tykner.

Ha majonesen i suppen og bland godt med en stavmikser.

Stek innholdet i bolle nr 1 raskt i olivenolje. Fordel hummerkjøttet i bunnen av dype tallerkener og hell varm suppe over. Pynt med dill.

Sendt inn av Rita Simensen

Forsiden akkurat nå
Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her