”Hummersuppe á la Hærland og Hellstrøm"

Ingredienser
1 levende hummer på ca. 1,5 kg.
8-10 l vann
20 g grovt havsalt pr l vann
isbiter
1,5 dl olivenolje
1 løk
½ fennikel
2 tomater
½ hvitløk
3,5 dl tørr sherry
et per kvister frisk estragon
100 g usaltet smør
3 ss tørr sherry
1 eggeplomme
1 ss lys dijonsennep
1 dl druekjerneolje

Fremgangsmåte

Kok opp vann og og grovt havsalt. Vannet skal fosskoke . Legg hummeren i det kokende vannet og la den ligge i ca 3-4 minutter. Legg så hummeren over i en bøtte i 5-10 minutter. For guds skyld hus å fjerne paven som sitter bak pannen på hummeren. (AKH)

Dersom du er litt usikker på hvordan du fjerner paven og renser hummer, kan du se det på WWW.SOLVSKJE.NO. Vi har en hummerguide her på matogdrikke som også forklarer dette; SLIK BEHANDLER DU HUMMER.

Finn frem tre boller.
I bolle nr 1 legger du halekjøtt og klokjøtt.
I bolle nr 2 legger du den massen som fines inni hodet.
I bolle nr 3 legger du absolutt alt det andre, inkludert alt skallet.

Del alt innholdet i bolle nr 3 opp i mindre biter, bruk saks eller en skarp kniv.
Varm opp 1,5 dl olivenolje i en stor gryte. Hell innholdet i bolle nr 3 i gryten og stek det i fem minutter. Tilsett så 1 hakket løk, ½ hakket fennikel,
2 hakkede tomater og feddene fra ½ hvitløk. La dette steke i ca 10-12 minutter, før du heller over
3,5 dl tørr sherry og
et par kvister frisk estragon.
Stek videre i 15 minutter.

Hell over 2 l vann og la alt koke i 60 minutter. Deretter siler du suppen.
Bland innholdet fra bolle 2 med 2 ss av den silte suppen. Bruk stavmikser eller blender.
Dette helles tilbake i en silte suppen. NB! Etter dette må ikke suppen koke!
Bland inn 3 ss tørr sherry og
100 g usaltet smør.

Lag majones ved å blande sammen 1 eggeplomme med 1 ss lys dijonsennep. Hell 1 dl druekjerneolje i en tynn stråle, under omrøring, til det tykner.

Ha majonesen i suppen og bland godt med en stavmikser.

Stek innholdet i bolle nr 1 raskt i olivenolje. Fordel hummerkjøttet i bunnen av dype tallerkener og hell varm suppe over. Pynt med dill.

Sendt inn av Rita Simensen

Forsiden akkurat nå
Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

For å smake vin må du kunne dette
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

For å smake vin må du kunne dette

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 8 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær
Ukens kake

Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær

Velg mellom rips, kirsebær eller moreller, eller det du måtte ha for hånden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her