Hvit sjokoladekopp med pistasjnøtt, yoghurtpannacotta, sjokoladekrem og tindvedsorbet
Morten Brækken, Nord & Natt

Hvit sjokoladekopp med pistasjnøtt, yoghurtpannacotta, sjokoladekrem og tindvedsorbet

Fremgangsmåte

  1. Hvit sjokoladekopp: Til denne desserten trenger du en silikonform. Sjokoladekoppen burde lages dagen i forveien. Start med å smelte den hvite sjokoladen forsiktig. Det kan være smart å kjøle ned formen i kjøleskap slik at sjokoladen stivner raskt.
  2. Hell i den smeltede sjokoladen helt opp til kantene og la de stå i ca 40 sekunder og hell tilbake slik at man sitter igjen med bare skallene.
  3. De skal fylles lagvis med yoghurt pannacotta, pistasjer og sjokoladekrem. 
  4. Hold skallene kalde mens du lager «innmaten».
  5. Yoghurtpannacotta: Start med å bløte opp gelatin i kaldt vann. Kok opp fløte, melk og sukker. Avkjøl og tilsett den oppbløtete gelatinen og avkjøl til ca 50 grader. Tilsett yoghurt og bland godt inn. NB Viktig å ikke tilsette yoghurten når kremen er for varm, da den vil skille seg.
  6. Pistasjnøtt: Finhakk pistasjnøtter og rist lett i tørr panne.
  7. Sjokoladekrem: Pisk eggeplommer, sukker og 1 dl kremfløte til eggedosis i en kjele til det koagulerer. Ta kjelen til side og fortsett å piske i noen sekunder for å unngå "eggerøre" biter.  Ha i sjokolade og i den varme eggeblandingen og rør ut til en glatt masse og vend inn den piskede kremen. 
  8. Tindvedsorbet: Bløt opp gelatin i kaldt vann. Kok opp sukker, vann, glukose. Ha bærene i en blender, rør ut den oppbløtede gelatinen i den varme sukkerlaken og hell over bærene og kjør i 30 sekunder. Sil av og frys inn i ismaskin.
  9. Støping av «koppene»: Sett i kjøleskap i ca 10 min for hvert lag du legger oppi koppene slik at den rekker å sette seg litt mellom hver gang. Slik får du tydelige og fine skiller i lagene når desserten spises.  

Det skal legges lagvis med ca 1 cm tykkelse av hver krem og i følgende rekkefølge:

Sjokoladekrem (bunn)
Pistasjer  (midten) 
Yoghurtpannacotta (på toppen)

 

Sendt inn av Morten Brækken, Nord & Natt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her