Hvit sjokoladekopp med pistasjnøtt, yoghurtpannacotta, sjokoladekrem og tindvedsorbet
Morten Brækken, Nord & Natt

Hvit sjokoladekopp med pistasjnøtt, yoghurtpannacotta, sjokoladekrem og tindvedsorbet

Fremgangsmåte

  1. Hvit sjokoladekopp: Til denne desserten trenger du en silikonform. Sjokoladekoppen burde lages dagen i forveien. Start med å smelte den hvite sjokoladen forsiktig. Det kan være smart å kjøle ned formen i kjøleskap slik at sjokoladen stivner raskt.
  2. Hell i den smeltede sjokoladen helt opp til kantene og la de stå i ca 40 sekunder og hell tilbake slik at man sitter igjen med bare skallene.
  3. De skal fylles lagvis med yoghurt pannacotta, pistasjer og sjokoladekrem. 
  4. Hold skallene kalde mens du lager «innmaten».
  5. Yoghurtpannacotta: Start med å bløte opp gelatin i kaldt vann. Kok opp fløte, melk og sukker. Avkjøl og tilsett den oppbløtete gelatinen og avkjøl til ca 50 grader. Tilsett yoghurt og bland godt inn. NB Viktig å ikke tilsette yoghurten når kremen er for varm, da den vil skille seg.
  6. Pistasjnøtt: Finhakk pistasjnøtter og rist lett i tørr panne.
  7. Sjokoladekrem: Pisk eggeplommer, sukker og 1 dl kremfløte til eggedosis i en kjele til det koagulerer. Ta kjelen til side og fortsett å piske i noen sekunder for å unngå "eggerøre" biter.  Ha i sjokolade og i den varme eggeblandingen og rør ut til en glatt masse og vend inn den piskede kremen. 
  8. Tindvedsorbet: Bløt opp gelatin i kaldt vann. Kok opp sukker, vann, glukose. Ha bærene i en blender, rør ut den oppbløtede gelatinen i den varme sukkerlaken og hell over bærene og kjør i 30 sekunder. Sil av og frys inn i ismaskin.
  9. Støping av «koppene»: Sett i kjøleskap i ca 10 min for hvert lag du legger oppi koppene slik at den rekker å sette seg litt mellom hver gang. Slik får du tydelige og fine skiller i lagene når desserten spises.  

Det skal legges lagvis med ca 1 cm tykkelse av hver krem og i følgende rekkefølge:

Sjokoladekrem (bunn)
Pistasjer  (midten) 
Yoghurtpannacotta (på toppen)

 

Sendt inn av Morten Brækken, Nord & Natt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en skikkelig Lucia-fest
Julemat
Oppskrift lussekatt

Lag en skikkelig Lucia-fest

Her er historien om Santa Lucia og oppskriftene på lussekatter og tilhørende drikke, og et utvalg andre safransmakende søtsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får blåskjellene Lucia-skrud
Dagens rett
Blåskjell i safransaus

Slik får blåskjellene Lucia-skrud

Det er lov å kose seg litt ekstra når det er Lucia-dag, og du vil bli overrasket over hvor godt blåskjell og safran hører sammen,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her