Hvit sjokolademousse med grapefrukt på sprø kjeks
Foto: Eva Brænd

Hvit sjokolademousse med grapefrukt på sprø kjeks

Fremgangsmåte

Sjokolademoussen:
Finhakk sjokoladen. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca. 5 minutter.
 
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljestang og frø, ½ dl kremfløte og melk i en kjele og varm det til kokepunktet.
 
Visp eggeplomme og sukker lett sammen. Hell den varme melken over eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp. Hell så kremen tilbake i kjelen.
 
Nå henter du fram bolle og sikt. Deretter varmer du sausen mens du rører i bunnen av kjelen med en slikkepott. Det er viktig å røre hele tiden for å hindre at eggplommen stivner i bunnen av kjelen.
 
Når blandingen tykner (85 °C) siles den over i en bolle.
 

Kryst vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme sausen. Hell den varme sausen litt etter litt over den hakkede sjokoladen mens du rører med en slikkepott. Bland det til en jevn masse. Når blandingen blir kald (30 ºC), pisker du fløten til krem, og vender den inn i sjokoladeblandingen.

Fyll moussen i en bolle og sett til avkjøling i kjøleskap.

Grapefruktsaus:
Skjær skallet av en grapefrukt og skjær ut filetene mellom de naturlige skillelinjene. Etter at filetene er skåret ut, presser du ut saften av det som er igjen. Del den andre grapefrukten i to og press ut juicen. Du får ca. 2 dl grapefruktsaft.

Kok opp grapefruktsaften og sukkeret. Visp inn den utrørte maisennaen. La blandingen småkoke i ca. ½ minutt. Sett sausen til avkjøling. Smak den til med gin når den er blitt kald.

Hippenkjeks:
Forvarm stekeovnen til 180 ºC. Bland alle ingrediensene i en bolle og rør dem til en glatt masse med håndvisp. Stryk ut litt masse på et bakepapir med en stekespade. Lag 3 kjeks til hver person.

Stek kjeksene midt i ovnen i ca. 3 minutter, eller til de er lyst gylne. Når kjeksene er nystekt rett fra ovnen, kan de formes og bøyes.

Bruk en varm teskje og las små kuler av mousse. Anrett den i hippenkjeksene og server med grapefruktsaus og -fileter.

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Sverre Sætre

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri
Dagens rett

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri

Denne oppskriften blir fort familiens store favoritt. Kikerter og kylling er en super kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her