Hvitvinsbrasert kjelår med purrekrem
Foto: Mats Widén

Hvitvinsbrasert kjelår med purrekrem

Fremgangsmåte

Få slakteren til å beine ut og surre lårene

Krydre dem med salt og pepper, og brun dem i 4 minutter på hver side i smør i ei panne.

Legg dem over i ei langpanne sammen med grovkuttede grønnsaker og timian.

Kok ut steikepanna med noe av vinen, og slå denne og resten av vinen over i langpanna.

Dekk langpanna med aluminiumsfolie, og la den stå i ovnen på 180 °C i 30 minutter.

Skjær purren i ringer, og fres dem i smør i 1 minutt. Tilsett fløte, og la det surre videre til det tykner. Tilsett sennep og finhakket gressløk. Smak til med salt og pepper.

Skjær fine skiver av lårene og legg dem på tallerkener med grønnsaker rundt og purrekremen over kjøttet. Server med mandelpotetmos .
 
Oppskriften er hentet fra boken Kjøtt & Vin av Toralf Bølgen og Trond Moi. Les mer om denne boken her .

Sendt inn av Toralf Bølgen og Trond Moi

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her