Hyllebærsaft
Foto: elfgradost

Hyllebærsaft

Denne deilige saften lager du av bærene. Den blir mørk rød. Saften fra hyllebær kan gjøres om til vin, og den kan også brukes som basis for hyllebærsuppe.

Fremgangsmåte

Skyll bær og epler.

Fjern de grove stilkene fra bærene, og del eplene i båter. Ha bær og eplebåter i en kasserolle, og hell på vannet. Kok opp, og la det deretter småkoke under lokk i 30 minutter.

Hell over i et sileklede, og la det renne av i 30 minutter. Mål opp saften, og hell den tilbake i en kasserolle.

Tilsett 6 dl sukker per liter saft, og kok i 5 minutter under omrøring. Skum godt av.

Hell over på varme, grundig rengjorte flasker. Sett på lokk. Oppbevares kjølig.

Tips:
Mål opp saften og ikke bruk mer enn 6 dl sukker per liter saft.

Slik tar du vare på sommerens bær

Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Dansukker

4
4/5 etter 8 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen