Innbakt, krydret laksefilet med appelsin-mousselinesaus

Fremgangsmåte

Kok risen i kraften til al dente. Hell av overskytende kraft. Stek løk i smør i fem minutter. Tilsett pinjekjerner. Stek til alt er lett lysebrunt. Tilsett frukten. Bland i risen sammen med appelsin/sitronskall. Smak til. Pilaffen skal være godt krydret. Lag til et stykke bakepapir som er dobbelt så bredt og fem cm lenger på hver side enn laksefiletene. Dekk med fire lag med filodeig. Hvert lag pensles med smeltet smør. Legg den ene laksefileten i midten og dekk med pilaffyll. Legg den andre fileten oppå. Dekk til med filodeigen. Pensle med smeltet smør. Forsegle med to filodeiger penslet med smør. Dekorer "brødet" med resten av deigen. Pensle tilslutt med smør. Sett i kjøleskap inntil ovnen og stekeplaten er klar, 220 grader. Stek brødet i 15 minutter. Senk temperaturen til 180 grader og stek videre i 35 minutter. Ved servering skjæres brødet i skiver med appelsinsaus:
Visp seks eggeeplommer med skall og juice av en appelsin over vannbad. Visp inn gradvis 350 g mykt smør. Vend i 6 dl vispet krem og smak til med salt og pepper.
©Hydro Seafood

Sendt inn av

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her