Innbakt, krydret laksefilet med appelsin-mousselinesaus

Fremgangsmåte

Kok risen i kraften til al dente. Hell av overskytende kraft. Stek løk i smør i fem minutter. Tilsett pinjekjerner. Stek til alt er lett lysebrunt. Tilsett frukten. Bland i risen sammen med appelsin/sitronskall. Smak til. Pilaffen skal være godt krydret. Lag til et stykke bakepapir som er dobbelt så bredt og fem cm lenger på hver side enn laksefiletene. Dekk med fire lag med filodeig. Hvert lag pensles med smeltet smør. Legg den ene laksefileten i midten og dekk med pilaffyll. Legg den andre fileten oppå. Dekk til med filodeigen. Pensle med smeltet smør. Forsegle med to filodeiger penslet med smør. Dekorer "brødet" med resten av deigen. Pensle tilslutt med smør. Sett i kjøleskap inntil ovnen og stekeplaten er klar, 220 grader. Stek brødet i 15 minutter. Senk temperaturen til 180 grader og stek videre i 35 minutter. Ved servering skjæres brødet i skiver med appelsinsaus:
Visp seks eggeeplommer med skall og juice av en appelsin over vannbad. Visp inn gradvis 350 g mykt smør. Vend i 6 dl vispet krem og smak til med salt og pepper.
©Hydro Seafood

Sendt inn av

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her