Kjevle ut deigen på melet bakebord til den blir ca. 5 cm større enn en form på 25 cm i diameter. Kle formen med deigen, og la deigen henge over kanten.
Bland sammen begge ostesortene med sitronsaft og –skall, samt halvparten av sukkeret og 5 av eggeplommene.
Stivpisk eggehvitene. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre i et par minutter. Vend dette inn i osteblandingen.
Hell fyllet i formen og brett inn deigkanten over fyllet. Visp sammen den siste eggeplommen og pensle kanten med denne.
Stek i ovn på midterste rille ved 175 °C i 30 minutter. Sett paien kjølig i minst 2 timer.
Tips:
Du kan bruke cottage cheese og rømme i stedet for ricotta og mascarpone. Rørosmeieriets er ekstra gode.
Se våre andre kakeoppskrifter med sitron
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig