Japansk fiskesuppe med omelett

Japansk fiskesuppe med omelett

Det høres kanskje rart ut å ha omelett oppi en suppe, men ifølge japansk matlaging er det slett ikke uvanlig. Heller tvert om. Det er uansett en fin måte å gi en klar fiskesuppe ekstra fylde.

Fremgangsmåte

Fiskesuppe:
Kok opp fiskekraft . (vann+terning el fond). Rens og skjær soppen (eventuelt østerssopp) i tynne skiver. Rens gulroten og skjær den i tynne strimler. Kok sopp og gulrot i kraften.

Skjær fisken i små porsjonsstykker, vend dem i maisenna og rist av overflødig mel. Legg dem i kraften sammen med soyasaus og sitronskall, og la suppen trekke til suppen er så vidt gjennomkokt.

Rens spinaten for grove stilker. Legg spinaten i suppen det siste minuttet. Smak om det trengs mer salt.

Omelett:
Visp sammen egg, vann og salt. Varm en skje olje i stekepannen og hell omelettrøren i. La den stivne på middels varme. Rull omeletten sammen og skjær den i tynne ringer.

Fordel suppen i varme tallerkener og legg på omelett. Server ekstra omelett ved siden av.

Se våre andre oppskrifter på fiskesuppe

Andre japanske retter finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

4
4/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen