Jeger-enkenes reinsdyrpai

Så kan bare gutta holde seg i skogen så lenge jakta varer

Fremgangsmåte

Arbeid paideigen sammen, og kle en paiform på ca. 30 cm i diameter. Vær nøye med kantene slik at fyllet ikke "renner" under. Bunnen "prikkes". Den holder da bedre fasong i steikinga. La paien stå kaldt i minst 30 min. Forstekes 10 min på 225 grader.

Stek reinsdyrdeig, løk og bacon i terninger. Tilsett krydder, vineddik og vann. Surre i 5 min. Bland inn creme fraiche. Hell blandingen i pai-skallet. Visp sammen eggestad, og hell over. Revet ost strøs over, gjerne jarlsberg som har litt skarp smak.

Stekes på 225 grader i ca. 25 minutter, skal være godt brun over det hele (ved vifteovn brukes 200 grader).

Serveres med blandet salat (salat, mais, kidneybeans m.m.), fransk oljedressing, godt brød (gjerne hvitløksbrød) og tyttebærrømmme.

Det hører med til historien at MASSE rødvin passer til.

------ SÅ kan bare gutta holde seg i skogen så lenge jakta varer----

Mange flere lekre paier finner du her  

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Gøril Lyngaas

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om champagne
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 05. mai

Lær mer om champagne

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her