Jitterbuggere fylt med marengs og jordbær- og rabarbrakompott
Dansukker

Jitterbuggere fylt med marengs og jordbær- og rabarbrakompott

Denne skånske kaketradisjonen fortjener oppmerksomhet også på denne siden av grensen.

Fremgangsmåte

Jordbær- og rabarbrakompott:
Skyll og rens jordbær og rabarbra. Skjær i mindre biter og bland med syltesukker i en kasserolle. La koke i ca. 4 minutter. Miks blandingen, og la den stå i kjøleskapet i minst 1 time.

Deig:
Bland mel og melis i en bolle. Tilsett smøret skåret i biter, og finfordel med en gaffel. Tilsett eggeplommen og bland raskt sammen til en deig. Dekk med plastfolie, og la deigen stå i kjøleskapet i minst ½ time.

Marengs:
Visp eggehviten til et fast skum, og vend inn sukkeret etter en stund. Marengsrøren skal være helt fast.

Kjevle ut deigen til en leiv på ca. 40 x 20 cm. Stryk først jordbær- og rabarbrakompotten over deigen og deretter marengsrøren. Rull sammen, og la stå i fryseren i ca. ½ time, slik at kakerullen blir ordentlig kald.

Sett ovnen på 150 °C. Skjær rullen i godt og vel 1–2 cm tykke skiver og legg jitterbuggerne på plate med bakepapir.

Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Tips: 
Kompotten kan byttes ut med syltetøy eller marmelade du allerede har får hånden.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Klippfisk kan også grilles
Dagens rett
Grillspyd med klippfisk, reker og kamskjell

Klippfisk kan også grilles

Godt utvannet klippfisk gir grillspydene ekstra karakter. Prøv denne oppskriften neste gang du fyrer opp grillen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen
Dagens rett
Gresk gyros

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen

Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken
Dagens rett
Zrazy fylt med russekål – fylte ukrainske potetboller

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken

I disse potetbollene er det nemlig en av de mest forhatte "ugress"-sortene som inngår. Russekål kan du med god samvittighet plukke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her