Jordbær med varm sjokoladerømme
Foto: Mette Møller

Jordbær med varm sjokoladerømme

Denne superenkle varme rømmmekremen er et veldig godt og litt annerledes følge til friske jordbær. Det er Arne Brimi som har komponert oppskriften.

Fremgangsmåte

Rens jordbærene, og del de største i to på langs.
 
Ha den grovhakka sjokoladen og rømmen i en kjele. Varm opp til sjokoladen smelter i rømmen. Den syrlige smaken fra rømmen skal slå litt igjennom, men bruk eventuelt litt sukker dersom det blir for surt.
 
Slå varm sjokoladerømme i en tallerken eller et fat. Ha jordbærene over. Pynt eventuelt med grønne blad av mynte eller sitronmelisse.
 
Tips: Bruk god sjokolade, gjerne melkesjokolade dersom du liker litt mild sjokoladesmak. For de voksne blir denne desserten enda litt bedre dersom en har litt sitron- eller appelsinlikør i sjokoladerømmen. Brimi bruker Cointreau.
 
Oppskriften er hentet fra Den siste fristelse av Arne Brimi.
 

Sendt inn av Arne Brimi

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne suppen kan du lage så sint (eller mild) du vil
Dagens rett
Paprikasuppe

Denne suppen kan du lage så sint (eller mild) du vil

Paprika kommer ikke bare i mange farger og former, men også mange styrker. Hvilken velger du selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Navnet på denne boksvinen tar fokuset bort fra innholdet – for den er slett ikke sprø, derimot svært seriøs
+
Ukens vin

Navnet på denne boksvinen tar fokuset bort fra innholdet – for den er slett ikke sprø, derimot svært seriøs

Det er fortellingen Alice in Wonderland som Dirk Niepoort er veldig fascinert av, som har inspirert til navnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Winemakers Dinner: Opplev vinifisert eleganse med kjent burgundprodusent på Larsen Mat & vinbar i Bodø
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 16. februar i Bodø

Winemakers Dinner: Opplev vinifisert eleganse med kjent burgundprodusent på Larsen Mat & vinbar i Bodø

Det nye året gir nye muligheter til å kose seg, og hva er bedre enn å gjøre det med en herlig smaksmeny fra Larsen Mat & Vinbar kombinert med elegante viner fra selveste Moulin Aux Moines.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du lykkes med denne, får du samtidig feststemning med få ingredienser
Dagens rett
Sufflé med laks

Når du lykkes med denne, får du samtidig feststemning med få ingredienser

Luftig og lett som få retter, men vær oppmerksom når du tilbereder dagens rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du få med deg: En tidsreise av årganger med vinhuset som kan skryte av 50 år på Vinmonopolet
Matkurs og vinkurs
Vinkurs 7. mars i Oslo

Dette må du få med deg: En tidsreise av årganger med vinhuset som kan skryte av 50 år på Vinmonopolet

I år feirer Vinmonopolet 100 år, og i hele 50 av disse har vinhuset Château Coufran vært å finne i hyllene. Denne kvelden får du smake på vinene som har gjort dette mulig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bruk hele kyllingen, del 3: Kyllingfrikassé og druen du nesten aldri hører om setter en ekstra lun stemning
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Bruk hele kyllingen, del 3: Kyllingfrikassé og druen du nesten aldri hører om setter en ekstra lun stemning

På kalde kvelder, hva er bedre enn en varm gryte og et glass vin? Med denne komboen får du brukt absolutt hele kyllingen og smakt på druen aligoté. Druen fra Burgund som ikke bare sitter på sidebenken lenger.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her