Jordbær med varm sjokoladerømme
Foto: Mette Møller

Jordbær med varm sjokoladerømme

Denne superenkle varme rømmmekremen er et veldig godt og litt annerledes følge til friske jordbær. Det er Arne Brimi som har komponert oppskriften.

Fremgangsmåte

Rens jordbærene, og del de største i to på langs.
 
Ha den grovhakka sjokoladen og rømmen i en kjele. Varm opp til sjokoladen smelter i rømmen. Den syrlige smaken fra rømmen skal slå litt igjennom, men bruk eventuelt litt sukker dersom det blir for surt.
 
Slå varm sjokoladerømme i en tallerken eller et fat. Ha jordbærene over. Pynt eventuelt med grønne blad av mynte eller sitronmelisse.
 
Tips: Bruk god sjokolade, gjerne melkesjokolade dersom du liker litt mild sjokoladesmak. For de voksne blir denne desserten enda litt bedre dersom en har litt sitron- eller appelsinlikør i sjokoladerømmen. Brimi bruker Cointreau.
 
Oppskriften er hentet fra Den siste fristelse av Arne Brimi.
 

Sendt inn av Arne Brimi

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her