Jordbær og yoghurt-pai
Foto: alvarez

Jordbær og yoghurt-pai

Tykk og god yoghurtkrem eller yoghurtiskrem er valget du får her. Vi lover at det blir like godt uansett med jordbær på.

Fremgangsmåte

Rå paideig:
Ta av 0,5 dl hakkede nøtter til toppingen. Fjern steinene fra dadlene. Ha ingrediensene i en food processorog kjør til jevn masse. Klem massen jevnt utover en liten paiform. Sett kaldt.

Tips:
Du kan erstatte smør med kokosfett. Du kan godt bruke vanlige havregryn. Svarthavre har en unik og nøtteaktig smak. 

Tips:
En alternativ paideig er å bruke en halv pakke med sjokohavrekjeks og smør. 

Yoghurtfyll 1:
Pisk kremfløte, vaniljesukker og melis stiv og vend yoghurten inn. Fordel over den kalde paibunnen og sett kaldt til kaken skal brukes.

Du kan godt sette den i fryseren i 15 minutter, men om du vil ha en iskake-vri, velger du dette fyllet: 

Yoghurtfyll 2:
Ta yoghurtiskrem ut av fryseren og rør den myk. Vend inn yoghurt og vaniljesukker. Fordel over paibunnen og sett i fryseren til kaken skal spises.

Topping:
Del jordbær i to eller fire og legg på toppen. Dryss over 0,5 dl grovhakkede nøtter 

Se våre andre oppskrifter på jordbærpai

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her