Jordbærblomster
Foto: Dansukker.no

Jordbærblomster

Disse innbydende jordbærblomstene er så gode som de ser ut.

Fremgangsmåte

  1. Kake: Pisk eggedosis av egg og sukker.
  2. Bland hvetemel og bakepulver, og vend dem og vannet inn i deigen med slikkepott.
  3. Ha deigen i langpanne med bakepapir.
  4. Stek midt i ovnen ved 250 grader i ca. 5 minutter. Hvelv opp på sukret papir. Trykk ut 24 runde kaker ved hjelp av et glass.
  5. Krem: Bland sammen ingrediensene til kremen. Bre krem på 8 av kakene.
  6. Syltetøy: Bland syltesukker og jordbær delt i biter i en kjele og kok i 3 minutter. Avkjøl.
  7. Bre syltetøy på 8 av kakene.
  8. Montering og pynt: Legg sammen kaker i tre lag; kaken med krem nederst, med syltetøy i midten og kaken uten noe fyll på toppen.
  9. Bre krem rundt kantene på kakene og rull dem i knust marengs.
  10. Legg dem på et fat.
  11. Skjær jordbærskiver og legg dem som en blomst oppå hver kake. Sett et bringebær midt på “blomsten”.

Se alt det deilige du kan lage med jordbær

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her