Jordbærblomster
Foto: Dansukker.no

Jordbærblomster

Disse innbydende jordbærblomstene er så gode som de ser ut.

Fremgangsmåte

  1. Kake: Pisk eggedosis av egg og sukker.
  2. Bland hvetemel og bakepulver, og vend dem og vannet inn i deigen med slikkepott.
  3. Ha deigen i langpanne med bakepapir.
  4. Stek midt i ovnen ved 250 grader i ca. 5 minutter. Hvelv opp på sukret papir. Trykk ut 24 runde kaker ved hjelp av et glass.
  5. Krem: Bland sammen ingrediensene til kremen. Bre krem på 8 av kakene.
  6. Syltetøy: Bland syltesukker og jordbær delt i biter i en kjele og kok i 3 minutter. Avkjøl.
  7. Bre syltetøy på 8 av kakene.
  8. Montering og pynt: Legg sammen kaker i tre lag; kaken med krem nederst, med syltetøy i midten og kaken uten noe fyll på toppen.
  9. Bre krem rundt kantene på kakene og rull dem i knust marengs.
  10. Legg dem på et fat.
  11. Skjær jordbærskiver og legg dem som en blomst oppå hver kake. Sett et bringebær midt på “blomsten”.

Se alt det deilige du kan lage med jordbær

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Ikke uventet er det de drøyt 1500 flaskene med Cantillon som skaper kø
+
Tester

Ikke uventet er det de drøyt 1500 flaskene med Cantillon som skaper kø

Cantillon er for mange det ypperste av belgisk surøl, som rives ut av hyllene når de først kommer dit.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens beste bartender er Felice Capasso fra Nedre Løkka Cocktailbar

Han tok en sensasjonell seier i det som regnes som den aller mest prestisjefulle bartenderkonkurransen av alle, World Class Global Finals.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere
+
Godbiter i pollisten

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere

At Jessica Litaud er inspirert av Jean-François Ganevat og Jean-Marie Guffens, er med på å skille hennes viner fra andre i Burgund.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol
+
Ukens vin

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol

Det vil si de aller minste må du se bort fra. Men de andre kan by på dette knallkjøpet av en bordeaux som på toppen av det hele er økologisk framstilt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om vin: rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om vin: rødvin

Lær det grunnleggende om rødvin og smak deg gjennom åtte ulike viner. Kurset passer for nybegynnere og krever ingen forkunnskaper. Dette er tredje og siste kurset i vår kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

8 norske kokker i verdenstoppen – Anika Madsen er en av dem

Av verdens 783 aller beste kokker er det i alt 8 fra Norge, ifølge Best Chef Awards 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her