Jordbærfocaccia
Foto: Mats Widén

Jordbærfocaccia

Fremgangsmåte

Søt focaccia:
Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett fingervarm melk (ikke over 37 grader C) og rør til gjæren er oppløst.

Bland i salt, kardemomme og sukker.

Tilsett halvparten av melet.

Tilsett smøret under omrøring.

Hell i resten av melet, men gjem litt til utbaking.

Arbeid deigen til den er smidig og slipper bakebollen.

La deigen heve under plast til dobbel størrelse i ca. 1 time.

Ta deigen på melet bakebord og kjevle den ut til et rektangel. Legg den i langpanne på 25 x 35 cm som er kledd med bakepapir.

Fyll:
Lag små groper i deigen og legg i kransekakemassen og friske jordbær.

La kaken etterheve i ca. 40 minutter.

Pensle med sammenpisket egg og dryss over mandelflak.

Stek foccaciaen på nederste rille i ovnen på 200°C i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.

Pynt foccaciaen med litt melisglasur og friske jordbær.

Skjæres i ruter ved servering.

Tips:
Du kan velge nøyaktig hvilken bær- eller frukttype du vil, etter sesong og smak.
Tips2:
Om du baker en ekstra stor porsjon og fryser ned, husk at pynten må vente til kaken skal serveres.

Sendt inn av Frukt.no

5
5/5 etter 28 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen