Austmann Aprikos

Her får focaccia og vår hjemlige kringle ny betydning. Har du ikke jordbær, kan du bruke andre bær eller frukt.
Arbeid deigen til den er smidig og slipper bakebollen.
La deigen heve under plast til dobbel størrelse i ca. 1 time.
Ta deigen på melet bakebord og kjevle den ut til et rektangel. Legg den i langpanne på 25 x 35 cm som er kledd med bakepapir.
La kaken etterheve i ca. 40 minutter. Pensle med sammenpisket egg og dryss over mandelflak.
Stek foccaciaen på nederste rille i ovnen på 200°C i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.
Pynt foccaciaen med litt melisglasur og friske jordbær. Skjæres i ruter ved servering.
Se alle våre oppskrifter på focaccia
Se alle våre gode oppskrifter på brød og andre typer bakverk
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Frukt.no