Jordbærterte
Foto: kaanates

Jordbærterte

Er det ikke jordbærsesong kan du kjøpe frosne. Denne kaken er lett å lage og god som få.

Fremgangsmåte

Bunn:
Smuldre smøret. Tilsett eggeplommene og melisen. Rør godt til det blir en homogen masse. Til slutt tilsett hvetemelet. Rør deigen først, og deretter kna deigen fort. Deigen skal hvile i kjøleskapet i et par timer.

Ta ut deigen av kjøleskapet og legg den i den ferdigsmurte formen med en diameter på 25cm. Fordel deigen utover godt utover. Stek bunnen i 15 minutter på 180 grader til den blir gylden. Avkjøl bunnen. 

Jordbærkrem:
Miks alt i en mikser.

Pynt:
Lag geleen etter anvisningen på pakken. Sett den til avkjøling men den skal ikke stivne. Skyll og del jordbærene i to. 

Smør jordbærkremen ut på toppen av bunnen. Dekk kremen med jordbær. Hell over geleen. Sett terten i kjøleskapet til geleen stivner helt.
 

Sendt inn av Magdalena Jarek

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her