JØRN HOEL'S MOLTEIS

Ingredienser
900 ml Fløte
450 ml Melk
2 stk Friske vaniljestenger
8 stk Eggeplommer
175 g Sukker
1 L Usukret multebær

Fremgangsmåte

Ha melk og fløte i en stor panne.

Skrap vaniljefrøene av stengene og ned i pannen.
Ha deretter stengene oppi samme panne.


Visp eggeplommene og sukkeret sammen. Dette gjøres sakte i ca 10 minutter til det er blekt og tykt. Ha litt varm krem i eggedosisen og bland dette sammen. Hell deretter alt over i pannen, og trekk over lav varme. Når det nesten når kokepunktet og er tykt slås varmen av og pannen trekkes til side. Hell multebærene i en gryte, og gi det et forsiktig oppkok.

Bruk sil, og press saften ut av bærene. Hell deretter saften over isblandingen.

Rør om, og hell blandingen over i en bolle for avkjøling. Sett i frys eller ut hvis minusgrader.. rør med jevne mellomrom for å unngå isnåler

Sendt inn av Ninert

Forsiden akkurat nå
Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater
+
Tester

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater

Champagnehylla får fint besøk i mai. Også blant hvitvinene er det noen godbiter i det øvre prissjiktet, samt et godt kjøp under 200 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her