Juleinspirert satayspyd
Foto: Eva Brænd

Juleinspirert satayspyd

Denne ddeilieg retten er komponert av mesterkokken Trond Moi. En smaksrik rett og en motpol til svinekjøtt i ribbeform. Perfekt mat for den litt matleie.

Fremgangsmåte

Skjær opp ben- og fettfritt kjøtt av svin, i svært tynne skiver av 2x10 cm.

Bland alle ingrediensene til marinaden sammen. Hell over kjøttet og la ligge i kjøleskap natten over.

Tre kjøttbitene på trepinner. Stek spydene i smør, ca ett minutt på hver side.

Skyll godt og riv opp assortert salat, som lollo, rapid, frisé eller det du har for hånden. Legg det i en haug på tallerkene. Bland sammen alle ingrediensene til vinaigretten og smak til med salt og pepper. Drypp vinaigretten over salaten.

Ha alle ingrediensene til dipsausen i en foodprosessor og kjør den sammen. Ha den i en kaserolle og gi den et oppkok, smak til med salt og rør i en klump smør.

Sausen fordeles i små skåler som settes på hver tallerken slik at spydene kan dyppes oppi. Skjær agurk i staver og rødløk i ringer.

Anrett som på bildet og server med jasminris hvis den skal brukes som hovedrett. Passer like godt som for- eller smårett.

En smaksrik rett og en motpol til svinekjøtt i ribbeform. Perfekt mat for den litt matleie.

Her finner du mye annet godt å servere til jul

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Trond Moi

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Retromat som er både hot og god
Dagens rett

Retromat som er både hot og god

Når kålruletter gis en asiatisk twist, blir de spesielt gode, som med denne feststemte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her