Kaldrørt saft
Foto: Roman Isaykov

Kaldrørt saft

Du behøver ikke koke alt du skal safte. Når du bruker denne oppskrifter kommer du til å gjenta den.

Fremgangsmåte

Skyll og rens bærene.

Mos eller kutt bærene i skiver, og legg dem i en bolle.

Løs opp vinsyren i vannet, og hell det over bærene.

Dekk til bollen, og la den stå kaldt i 24 timer. Hell blandingen opp i en silduk, og la saften renne av i 30 minutter. Mål opp saften, og tilsett sukkeret. Skum av, og tilsett Atamon, som er et konserveringsmiddel du får kjøpt i de fleste dagligvare butikker

Hell saften over på kokte flasker. Fyll flaskene helt opp. Kork flaskene. Oppbevares kaldt. Hvis saften fryses, er det ikke nødvendig å bruke konserveringsmiddel.

Slik tar du vare på sommerens bær

Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Dansukker

5
5/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen