Kalvesteik med tunfisksaus
Foto: pidjoe

Kalvesteik med tunfisksaus

I denne oppskriften blander vi kjøtt fra land med kjøtt fra havet. Kalvesteik egner seg ypperlig med tunfisksaus. Det er bare å følge oppskriften frem til et herlig måltid.

Fremgangsmåte

ca pris pr porsjon 50-75 kroner

Varm olivenolje i en panne og brun kalvesteiken rundt det hele. Legg den over i et ildfast fat. Kok ut pannen med en skvett rødvin eller vann og hell over steiken. Stikk et steketermometer i steken og sett fatet inn i ovnen ved 125 grader. Når steketermometeret viser 62-65 grader er steken ferdig. Da er den rosa i midten. Kok ut formen og sil av kraften og gjem dette til saus til eventuelle rester av steiken dagen etter.

La steiken hvile i minst 15 minutter før du skjærer den opp i tynne skiver som du legger på taksteinvis på et serveringsfat. Hvis du lager steiken ferdig dagen i forveien, lar du den avkjøle ved romtemperatur og setter den deretter kjølig til neste dag. Husk å ta den ut av kjøleskapet en god time før servering.

Tunfisksaus:
Hell oljen av tunfisken og bland alt sammen bortsett fra oljen i en mikser. Tilsett oljen som i en tynn stråle som når du lager majones, spe med vann og kjør den til en luftig saus. Tilsett  finhakket bladpersille og hell sausen over kjøttskivene like før servering. Server med sursøte gulrøtter som du helst bør lage dagen i forveien. Og ovnsbakte poteter.

Sursøte gulrøtter:
Skrell og skjær gulrøttene i tynne skiver. Kok opp sammen med vann, hvitvin og eddik, sukker, olivenolje, hele hvitløkfedd og bouquet garni. La småkoke til gulrøttene er møre. Avkjøl og fjern hvitløk og urtebukett. La gulrøttene ligge i kokelaken. Oppbevares i kjøleskap. Tas ut minst en time før servering.

Ovnsbakte poteter:
Skrell og skjær potetene i tynne skiver som legges på taksteinvis i en romslig ildfast form. Hell over kraft/buljong og hvitvin og legg smøret i klatter. Kvern over salt og pepper og sett i ovnen ved 200 grader i 30 minutter.
 

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 7 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen