Kanelboller med deilig fyll

Det er vel få som kan motstå disse deilige bollene. Følg den enkle oppskriften og du kan servere alle rundt bordet og bli en helt.

Fremgangsmåte

Fyll:
75 g smør
1 dl sukker
1 ½ ts kanel

I stekeovnen: 225 °C, ca. 12 minutter

Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og tilsett fløten, la blandingen bli fingervarm.
 
Hell væsken over gjæren og rør til den er oppløst. Ha i sukker, salt, egg og så mye mel at deigen blir passe fast og smidig. La deigen heve på lunt sted under plast, ca. 30 minutter.
 
Ha deigen på bakebordet og elt den godt. Trill en pølse og del den i ca. 16 emner. Trill bollene og legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate.
 
La dem heve under plast på lunt sted ca. 30 minutter.
 
Bland ingrediensene til fyllet slik at det blir kremaktig. Lag en fordypning i hver bolle. Fyll fordypningen med smørkrem.
 
Pensle bollene med sammenvispet egg og stek dem gylne. Avkjøles på rist.
 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 17 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen