Kanelsnurrkake
Foto: Studio Hensley

Kanelsnurrkake

Fremgangsmåte

Lag bolledeig: Smelt smør og ha i melk. Rør ut gjær i den lunkne blandingen. Bland mel, sukker og kardemomme sammen med den lunkne gjærblandingen. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.

Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (30-40 minutter).

Når deigen er ferdig hevet, kjevles den ut til en centimeter tykk og ca. 40–50 cm bred leiv. Smør smør på 2/3 deler av leiven. Dryss sukker og kanel over smøret. Brett den usmurte delen av deigen over midtdelen av deigen, og til slutt den siste smurte delen over der igjen. Da får du deigen i tre høyder smurt med smør, sukker og kanel imellom.

Smør en kakeform (24 diameter) godt.

Skjær deigen på tvers i 3 cm brede remser. Knyt remsene til kanelboller og sett dem i kakeformen. Fyll formen med kanelboller i en jevn avstand på ca. 1–2 cm. Sett til ett erheving i 30 minutt er eller til bollene har dobbel størrelse.

Pensle forsiktig med sammenvispet egg, og dryss perlesukker på toppen av kaken. Stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 200 °C i 35–40 minutt er. Avkjøl på rist.

Sendt inn av Brød og korn

4
4/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen