Karrystekt torsk med avokado- og myntekrem, squash og tomat
Foto: Maxim Chernigovskiy

Karrystekt torsk med avokado- og myntekrem, squash og tomat

Denne kombinasjonen er både frisk og smaksintens. Alle kommer til å like fisk enda mer etter dette.

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen ingrediensene til karrimelet og sett til side.
  2. Tørk av torskefileten og skjær den i porsjonsbiter. 
  3. Dypp skinnsiden av torskebitene i karrimelet og sprøstek den på skinnsiden i smør ved middels høy varme i en panne.
  4. Snu og stek videre på kjøttsiden. 
  5. Ta ut fisken og hold varm. Kok ut pannen med litt vann og ta vare på sjyen.
  6. Myntekrem: Bland alle ingrediensene til myntekremen, og spe med litt vann hvis den blir veldig tykk - den skal ha tynnere konsistens enn yoghurt.
  7. Stek squash delt i kubber i olje i pannen. Tilsett tomatterninger og stek videre til gjennomvarm, smak til med salt og pepper.
  8. Server torskebitene på squash og tomat. Hell myntekremen rundt og avslutt med stekesjyen. 

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange oppskrifter med torsk

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om champagne
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 05. mai

Lær mer om champagne

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her