Kaviar (Ikra) (Russland)

Fremgangsmåte

Hvis man skal servere ekte kaviar på russisk måte, serverer man den slik den er, gjerne i en bolle på is og med sitronbåter, finskåret løk eller purre og brød med usaltet smør - ikke direkte på isen.

Ristet loff er et vesteuropeisk påfunn, men av den grunn skal man selvfølgelig ikke la være å bruke det hvis man foretrekker det.

Av kaviar finnes det flere sorter:

GRÅ kaviar er stør-kaviar og betraktes som den fineste. Den er varierende grovkornet, og jo lysere grå den er, desto finere er den.

SORT kaviar (Chornaja ikra) får man fra forskjellige fiskesorter av størfamilien.

RØD kaviar (Krassmaja ikra) kommer fra en russiske lakefisk.

Fiskerne ved det kaspiske hav skal angivelig foretrekke å sette kaviaren til livs på følgende måte: Fisken flås ved bordet, rognen (kaviaren) tas ut, befris for hinner og lignende, helles over i et glass, vispes med en liten visp til den skummer og skyfles så inn i munnen med en stor teskje.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her