Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Kinesiske Dan Dan nudler
Apéritif

Kinesiske Dan Dan nudler

Dan Dan nudler er en av de aller beste kinesiske street-food rettene. Karamelisert og sprøstekt svinekjøtt bader i en sterk og fyldig chilisaus sammen med ferske eggnudler. Slurp i deg disse nudlene for en deilig og intens smaksopplevelse.

Fremgangsmåte

Bland sammen allle ingrediensene til det marinerte svinekjøttet, bortsett fra stekeolje. Sett til side og la marinere mens du forberede de andre ingrediensene.

Lag Dan Dan sausen ved å blande sammen hvitløk, tahini, soysaus, mørk soysasaus, kinesisk chiliolje og sukker. Sett til side. 

Varm en wok eller stor stekepanne over høy varme. Ha i stekeoljen og svinekjøttet og stek til svinekjøttet er gyllenbrunt og sprøtt, ca 4-5 minutter. Skru ned varmen og hold kjøttet varmt.

Kok nudler eller spaghetti etter anvisning på pakken. Når det er et minutt igjen av koketiden, tilsett bok choy eller brokkolini sammen med nudlene. Spar  ca 1 dl av nudelvannet og slå av resten. Løs opp kyllingbuljong i nuddelvannet. Bland kyllingkraften sammen med Dan Dan sausen. 

Fordel Dan Dan saus i 4 store boller. Topp med nudler, bok choy, stekt svinekjøtt, vårløk og finhakkede peanøtter. 

Her finner du flere fristende kinesiske oppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her