Kinesisk chiliolje

Kinesisk chiliolje

Kinesisk chiliolje er klassisk tilbehør til en rekke kinesiske retter, spesielt fra Sichuan-provinsen. Kombinasjonen av olje og tørket chili gir en lysende rød chiliolje, som gir et ekstra kick både til dumplings og nudleretter.

Fremgangsmåte

Rist sichuanpepper i en tørr stekepanne over medium varme til du kan lukte aromaen, ca 2 minutter. Ha pepperkornene i en morter og mal til samme tekstur som chiliflakene. 

Varm solsikkeolje (eller annen vegetabilskolje som tåler høy varme) over medium-høy varme i ca 3-4 minutter. 

Ha hvitløk, ingefær, vårløk, chiliflak, sukker, salt og sichuanpepper i en ildfast bolle. Hell forsiktig over den varme olje. Oljen kommer til å koke umidelbart. Rør om og ha over i steriliserte glass. 

 

Sendt inn av Apéritif

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen