Kjøttboller fra Kashmir - Kashmiri Koftas
Foto: Astrid Hals

Kjøttboller fra Kashmir - Kashmiri Koftas

Slik smaker kjøttbollene i India, nærmere bestemt i Kashmir. Deilige kryddere får deg til å drømme.

Fremgangsmåte

Yoghurtdressing (raita):
  1. Rasp agurken på grovt jern. Press ut vannet (bruk et klede).
  2. Vask og skjær vårløk i tynne skiver.
  3. Del chilien i to. Ta ut frøene og finhakk den.
  4. Bland alt inn i yoghurten.
  5. Smak til med salt. La det trekke i kjøleskapet mens du lager kofte, ca. 30 minutter.
Kofte:
  1. I en bolle blander du lammekjøttdeigen med ingefær, karve, koriander, malt nellik, malt kanel, malt muskat, svart pepper, chillipepper, salt og tre spisekjeer yoghurt.
  2. Fukt hendene med kald vann og form 12 avlange, pølselignende emner, ca. 2-3 cm tykke.
  3. Varm oljen i en stor stekepanne, ha i hel kanel, nellik, laurbærblad og kardemomme og rør om i noen sekunder.
  4. Ha i alle koftene og brun dem.
  5. Pisk resten av yoghurten sammen med det varme vannet. Hell dette over koftene og kok opp alt sammen.
  6. Sett på lokk, skru ned varmen og la det trekke i en halv time. Hvert 7-8 minutt snur du koftene forsiktig.
  7. Etter en halv time skal ingen væske, unntatt oljen, være igjen i stekepannen. Om det skulle være væske igjen, skru opp varmen og kok væsken inn. Når koftene er ferdig tas de ut av pannen.

Serveres med brød, gjerne nanbrød, eller ris og salat, tomat, paprika og løk og raita.

Lam fra Asia og Midtøsten

Mange andre deilige retter med lam

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her