Kjøttboller fra Kashmir - Kashmiri Koftas
Foto: Astrid Hals

Kjøttboller fra Kashmir - Kashmiri Koftas

Slik smaker kjøttbollene i India, nærmere bestemt i Kashmir. Deilige kryddere får deg til å drømme.

Fremgangsmåte

Yoghurtdressing (raita):
Rasp agurken på grovt jern. Press ut vannet (bruk et klede).

Vask og skjær vårløk i tynne skiver.

Del chilien i to. Ta ut frøene og finhakk den.

Bland alt inn i yoghurten.

Smak til med salt. La det trekke i kjøleskapet mens du lager kofte, ca. 30 minutter.

Kofte:
I en bolle blander du lammekjøttdeigen med ingefær, karve, koriander, malt nellik, malt kanel, malt muskat, svart pepper, chillipepper, salt og tre spisekjeer yoghurt.

Fukt hendene med kald vann og form 12 avlange, pølselignende emner, ca. 2-3 cm tykke.

Varm oljen i en stor stekepanne, ha i hel kanel, nellik, laurbærblad og kardemomme og rør om i noen sekunder.

Ha i alle koftene og brun dem.

Pisk resten av yoghurten sammen med det varme vannet. Hell dette over koftene og kok opp alt sammen.

Sett på lokk, skru ned varmen og la det trekke i en halv time. Hvert 7-8 minutt snur du koftene forsiktig.

Etter en halv time skal ingen væske, unntatt oljen, være igjen i stekepannen. Om det skulle være væske igjen, skru opp varmen og kok væsken inn. Når koftene er ferdig tas de ut av pannen.

Serveres med brød, gjerne nanbrød, eller ris og salat, tomat, paprika og løk og raita.

Lam fra Asia og Midtøsten

Her finner du mange oppskrifter med kjøttboller

Flere retter med kjøttdeig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

5
5/5 etter 19 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen