Kjøttboller fra Kashmir - Kashmiri Koftas
Foto: Astrid Hals

Kjøttboller fra Kashmir - Kashmiri Koftas

Fremgangsmåte

Yoghurtdressing (raita):
Rasp agurken på grovt jern. Press ut vannet (bruk et klede).

Vask og skjær vårløk i tynne skiver.

Del chilien i to. Ta ut frøene og finhakk den.

Bland alt inn i yoghurten.

Smak til med salt. La det trekke i kjøleskapet mens du lager kofte, ca. 30 minutter.

Kofte:
I en bolle blander du lammekjøttdeigen med ingefær, karve, koriander, malt nellik, malt kanel, malt muskat, svart pepper, chillipepper, salt og tre spisekjeer yoghurt.

Fukt hendene med kald vann og form 12 avlange, pølselignende emner, ca. 2-3 cm tykke.

Varm oljen i en stor stekepanne, ha i hel kanel, nellik, laurbærblad og kardemomme og rør om i noen sekunder.

Ha i alle koftene og brun dem.

Pisk resten av yoghurten sammen med det varme vannet. Hell dette over koftene og kok opp alt sammen.

Sett på lokk, skru ned varmen og la det trekke i en halv time. Hvert 7-8 minutt snur du koftene forsiktig.

Etter en halv time skal ingen væske, unntatt oljen, være igjen i stekepannen. Om det skulle være væske igjen, skru opp varmen og kok væsken inn. Når koftene er ferdig tas de ut av pannen.

Serveres med brød, gjerne nanbrød, eller ris og salat, tomat, paprika og løk og raita.

Lam fra Asia og Midtøsten

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

5
5/5 etter 17 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen