Kjøttboller i illsint karrysaus
Foto: Istock

Kjøttboller i illsint karrysaus

Disse kjøttbollene er virkelig sinte og dess mer krydder du legger til kan de ble veldig hissige.

Fremgangsmåte

Spe kjøttdeigen slik:
Bruk matmølle med kniven isatt og mal/rør kjøttet sammen med saltet til det blir seigt og samler seg rundt kniven. Tilsett krydderiene, finhakket persille og presset hvitløk, rør litt igjen og tilsett så potetmelet. Rør om og spe med væsken i flere omganger (rør seigt imellom speeingene)til en ikke for fast farse.
 
Kok kjøttbollene slik:
Kok opp vann og buljong, form store boller og la dem trekke i buljongen til de er akkurat gjennomkokt. (Tips: bruk en iskremskrape av den runde typen til å forme bollene med)
 
Lag sausen slik:
Rist sammen en meljevning av vann og mel.
Sil kraften som bollene har trukket i. Smelt smøret i en tykkbunnet gryte, fres opp karripastaen før du heller på meljevningnen. Rør kraftig mens sausen koker opp. La den småkoke i minst 10 minutter, tilsett evt. mer karripasta (husk at karri skal "brennes av" først), ha i bollene og la dem bli gjnnomvarme.
 
Serveres med Jasminris, (som også godt kan kokes i en persille/hvitløkbuljong) og f.eks. smørdampede babygulrøtter eller andre grønnsaker etter smak.

Sendt inn av Tove Finne Røed

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden
Dagens rett

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden

Ferdigrenset krabbe er den beste fast-food som finnes. Perfekt til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her