Kjøttboller i illsint karrysaus
Foto: Istock

Kjøttboller i illsint karrysaus

Disse kjøttbollene er virkelig sinte og dess mer krydder du legger til kan de ble veldig hissige.

Fremgangsmåte

Spe kjøttdeigen slik:
Bruk matmølle med kniven isatt og mal/rør kjøttet sammen med saltet til det blir seigt og samler seg rundt kniven. Tilsett krydderiene, finhakket persille og presset hvitløk, rør litt igjen og tilsett så potetmelet. Rør om og spe med væsken i flere omganger (rør seigt imellom speeingene)til en ikke for fast farse.
 
Kok kjøttbollene slik:
Kok opp vann og buljong, form store boller og la dem trekke i buljongen til de er akkurat gjennomkokt. (Tips: bruk en iskremskrape av den runde typen til å forme bollene med)
 
Lag sausen slik:
Rist sammen en meljevning av vann og mel.
Sil kraften som bollene har trukket i. Smelt smøret i en tykkbunnet gryte, fres opp karripastaen før du heller på meljevningnen. Rør kraftig mens sausen koker opp. La den småkoke i minst 10 minutter, tilsett evt. mer karripasta (husk at karri skal "brennes av" først), ha i bollene og la dem bli gjnnomvarme.
 
Serveres med Jasminris, (som også godt kan kokes i en persille/hvitløkbuljong) og f.eks. smørdampede babygulrøtter eller andre grønnsaker etter smak.

Sendt inn av Tove Finne Røed

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne drinken kan du lage hjemme, men opplevelsen blir ikke helt den samme som på Othilia
Ukens drink
North Pole

Denne drinken kan du lage hjemme, men opplevelsen blir ikke helt den samme som på Othilia

For det er ikke bare den isblå fargen som gjør at drinken North Pole er så populær.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sensasjonelt rimelig for verdens dyreste tørre riesling
+
Tester
73 nyheter testet spesialpol Tyskland riesling og pinot noir mars 2023

Sensasjonelt rimelig for verdens dyreste tørre riesling

5300 kroner er ikke billig, men sammenlignet med hva denne vinen går for internasjonalt er prisen en brøkdel. Den er et av få unntak, for de fleste rieslingene er innafor manges budsjett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fordyp deg i chardonnay fra Vin de France til ekte Grand Cru
Matkurs og vinkurs
Vinkurs 27. mars i Oslo

Fordyp deg i chardonnay fra Vin de France til ekte Grand Cru

Smak den elskede druen Chardonnay hele veien fra Vin de France til toppvin som Grand Cru fra Chablis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en litt annen vri på pastaretten i dag
Dagens rett
Tagliatelle med sik

Lag en litt annen vri på pastaretten i dag

Om du ikke har sik i fryseren, kan du bruke annen type fisk fra fiskedisken. Uansett er retten vel verd å prøve selv om det ikke er så vanlig med fisk i pastaretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak og sammenlign en rekke spennende årganger fra Chianti Classico
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 30. mai

Smak og sammenlign en rekke spennende årganger fra Chianti Classico

Denne kvelden får du smake 10 forskjellige årganger av klassikeren Fontalloro fra Felsina, helt tilbake til 1990.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir god fredagsstemning med dette på menyen
Dagens rett
Svinefilet med basilikum og pinjenøtter og fetakrem

Det blir god fredagsstemning med dette på menyen

Vi går for en rett med svinefilet som kan virke litt omstendelig denne fredagen. Men at det smaker godt - det lover vi deg. Også at du kommer trygt og raskt i havn.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her