Klassisk hollandaisesaus

Fremgangsmåte

Smelt smøret og sett til avkjøling. Det skal være lunkent ved bruk. Knekk eggene i en liten tykkbunnet kjele. Pisk kraftig, tilsett kaldt vann, sitronsaft og salt og pisk videre.
 
Tilsett 1 ss kaldt smør og sett kjelen på svært svak varme. Rør jevnt og trutt mens blandingen sakte varmes opp og eggeplommene begynner å tykne. Når du ser bunnen av kjelen, tar du kjelen av platen og pisker inn 1 ss kaldt smør.
 
Nå kan du helle det lunkne smøret i eggemassen i en syltynn stråle mens du rører kraftig og ustanselig. Bruk bare det gule smøret og ikke bunnfallet som er melkeproteiner og salt. Og det vil vi ikke ha oppi sausen!
 
Smak til med salt, hvit pepper og eventuelt mer sitronsaft. Server umiddelbart sammen med dampet nykål, røykt laks, westfaler- eller parmaskinke etter smak.
 
Nødhjelp!
Hvis sausen skulle skille seg, bruker det nesten alltid å hjelpe med 1-2 ss iskaldt vann som piskes kraftig inn i sausen. Oljehollandaise er mer stabil enn den andre. Det viktigste er å passe på at eggeplommene ikke blir for varme, det gir en kokt eggeplommesmak til sausen og det er ikke så godt.
 

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Sikre deg denne herlige og prisgunstige Rhône-vinen til påske
+
Ukens vin

Sikre deg denne herlige og prisgunstige Rhône-vinen til påske

Eller allerede nå. For den byr nemlig på akkurat det du trenger for årets første grillmåltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Skal du handle vin taxfree, gå for de mest eksklusive
+
Tester
30 nyheter i taxfreehyllene mars 2023

Skal du handle vin taxfree, gå for de mest eksklusive

Det er ikke at du sparer så mye, med noen unntak, men da er du hvert fall sikret at du tar med deg noe som er virkelig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt det spennende du kan bli med på fremover
Matkurs og vinkurs

Se alt det spennende du kan bli med på fremover

De neste månedene har vi planlagt mange spennende vinsmakinger og andre arrangementer du ikke vil gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Overrask med en litt annen vri på pizzaen i kveld
Dagens rett
Laksepizza

Overrask med en litt annen vri på pizzaen i kveld

Du blir garantert overrasket over smaken på denne pizzaen som altså ikke er en pizza.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er ukas hete og grønne alibi
Dagens rett
Hot grønnsakrisotto

Dette er ukas hete og grønne alibi

Denne helgrønne risottoen er en oppskrift også barna mestrer. Og styrken kan tilpasses familiens smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mjøderiet gir mjød til folket
+

Mjøderiet gir mjød til folket

Bak en blå lagerport finnes tønner, tanker og esker fylt med en eldgammel kulturdrikk som venter på å få spredd sitt gode rykte: Mjøderiet, det første mikrobryggeriet i Norge som satser fullt ut på mjød.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her