- Deig:
Smelt smøret, ha i melken og varm blandingen til den er fingervarm. Smuldre og rør ut gjæren i væsken. - Tilsett sukker, kardemomme og hvetemel. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
- Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
- Kjevle deigen ut til en ca. 80 cm lang og 20 cm bred leiv.
- Bland sukker og kanel inn i romtemperert smør, og fordel blandingen utover deigen. Rull sammen til en pølse. Legg deigpølsen på en stekeplate med bakepapir og form til en ring.
- Klipp kransen ved at du klipper med en cm mellomrom nesten gjennom «pølsen». Legg bladene annenhver gang til høyre og venstre.
- La klippekransen heve under plast eller et klede til nesten dobbel størrelse, 30-45 minutter. Pensle kransen med egg.
- Stek kransen midt i ovnen ved 180 °C i ca 20 minutter til den er gyllen. Avkjøl på rist.
Tips:
Om du bytter ut sukker og kanel til fyllet med 100 gram mandelmasse eller marsipan får du en annen smak.
Tips:
Du kan godt pynte med melisglasur, men i så fall lønner det seg å redusere på sukkeret i fyllet.
Her finner du flere gode oppskrifter på kringle
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs