Klippfiskkroketter
Foto: iaravenanzi@uol.com.br

Klippfiskkroketter

Denne retten heter Bolinhos de bacalhau i Portugal, der den kommer fra.Server gjerne med piri-piri-saus eller noen sitronbåter.

Fremgangsmåte

Selv om disse gylne krokettene opprinnelig kommer fra Nord-Portugal, aerveres de nå over hele landet. Server gjerne med piri-piri-saus eller noen sitronbåter.

La klippfisken renne av, og legg den i en kjele med vann som dekker. Kok opp på middels varme og la det trekke i 10-15 minutter, til fisken er mør. La den renne av. Når den er avkjølt nok til at d kan ta i den, deler du den i flak og fjerner alt skinn og små bein. Kjør fiskekjøttet i en food processor til det er fintrevlet, og legg det i en bolle.

Ha potetene i en kjele med vann som dekker, kok opp og kok i 20-30 minutter, til de er møre. La dem renne av. Når de er litt avkjølt, skreller og moser du dem. Ha potetmosen i bollen sammen med klippfisken.

Varm oljen i en liten panne på middels varme. Ha i løk og stek den i ca 8 minutter, til den er mør. Ha i hvitløk og stek i 2 minutter. Ha løken opp i torskeblandingen og bland godt. Vend inn egg, persille og koriander. Smak til med kajenne og pepper. Blandingen skal ha konsistens som fast potetstappe. Hvis den er litt for fast, blander du i litt melk. Forma blandingen til boller med diameter på 2 ½ cm.

Hell så mye olje i frityrgryten at det står 5 cm over bunnen, og varm opp til 190 C. Ha i bollene, bare noen om gangen og stek dem i ca 4 minutter, til de er gylne. Ta dem opp med hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir. Server med en gang.

Server gjerne med piripiresaus (se egen oppskrift: sauser) eller noen sitronbåter.

Se våre andre oppskrifter på kroketter

Her er rettene du skal lage til tapasbordet

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Om du avslutter en hvit måned, skal du gjøre det med stil og kraft
Godbiter i pollisten

Om du avslutter en hvit måned, skal du gjøre det med stil og kraft

Og selvfølgelig en hvitvin som når det er sagt gjør en like god jobb som mang en rødvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er et av de beste rødvinskjøpene på polet akkurat nå
+
Ukens vin

Dette er et av de beste rødvinskjøpene på polet akkurat nå

Den er i tillegg superseriøs og svært lagringsdyktig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skal du innta middagen i sofaen eller på farten, er dette løsningen
Dagens rett
Kylling-wrap

Skal du innta middagen i sofaen eller på farten, er dette løsningen

Den er også perfekt om du bare har deg selv å tenke på i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gjør litt stas på restene etter helgens rekekos
Dagens rett
Smørbrød med urtemarinerte reker

Gjør litt stas på restene etter helgens rekekos

Har du ikke rester, kan du fint bruke fryste reker. Eller annen sjømat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Winemakers Dinner: En fornøyelse av smaker når den spanske kongen av cava inntar Delicatessen i Fredrikstad
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 14. februar i Fredrikstad

Winemakers Dinner: En fornøyelse av smaker når den spanske kongen av cava inntar Delicatessen i Fredrikstad

Spania møter Spania. Det blir fyrrige smaker og friske bobler en valentinsdag verdig når en av Spanias desidert beste cavaprodusenter, Juvé y Camps, inntar Delicatessen i Fredrikstad.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er ølene vi drakk mest av i 2021
+
Klubb

Dette er ølene vi drakk mest av i 2021

Særlig én ølstil står stødig gjennom det siste året.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her