Kokke-Lises sjokolademuffins *

Ingredienser
250 g mel
2 ts bakepulver
1/2 ts kanel (kan sløyfes)
1 ss kakao
150 g sukker
2 store egg
1 ts vaniljesukker
1 dl melk
150 g smør, smeltet
100 g hakket mørk sjokolade

Fremgangsmåte

Visp egg og sukker til en myk eggedosis. Bland smeltet smør og melk, rør det raskt inn i eggedosisen. Sikt sammen mel, kakao, bakepulver og kanel.
Bland alt inn i eggedosisen, og mot slutten tar du med sjokoladen. Fyll røren i 10 store muffinsformer og stek dem midt i ovnen ved 190 grader i 20-25 minutter. Avkjøl på rist.
Tips: Bland 100 g frosne bringebær inn i røren

PS! Kanskje en anelse mer sukker, ihvertfall dersom du varierer med annet enn sjokolade. Prøv uten kakao, hvit sjokolade og bær...?

Sendt inn av Marte Kvello

Forsiden akkurat nå
Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett
Dagens rett

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett

Sild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Hvis du noen gang var i tvil: Koteletter trenger ikke surkål
Dagens rett

Hvis du noen gang var i tvil: Koteletter trenger ikke surkål

De hverdagslige kotelettene får et eksotisk løft i denne oppskriften med både raita og mangosalsa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne
Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne

For årets lammekjøtt begynner å dukke opp i kjøttdiskene og gresk stemning rundt bordet er det vi trenger nå som høsten banker på døra.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her