Hjemmelagde kokosboller
Foto: Alf Børjesson

Hjemmelagde kokosboller

Det å lage koksboller er ingen kunst. Du fikser det lett selv hvis du følger vår enkle oppskrift.

Fremgangsmåte

  1. Kokosboller:
  2. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.
  3. Ha eggehviter i en mikser og miks dette på medium hastighet til eggehvitene begynner å bli stive. Ha så i litt og litt sukker. Etter at alt sukkeret er tilsatt, skal du piske i 2-3 minutter slik at du får en fin og stiv marengs.
  4. Bland gelatinplatene med ½ dl kokende vann, rør godt og hell dette i marengsen.
  5. Miks videre til massen begynner å tykne fint.
  6. Sprøyt massen ut på kjeks med en stor rund tyll og la dem stå og tørke.
  7. Lag glasuren.
    Dypp bollene ned i glasuren ved å holde fast i kjeksen. Legg bollen på en gaffel og skrap sjokoladen av kanten under kjeksen og sett den på et bakepapir.
  8. Sjokoladeglasur:
  9. Smelt sjokoladen over vannbad og ha i kokosfett. Kokosfettet tynner ut sjokoladen slik at den blir lettere å jobbe med. Rør godt.
Strø kokos over og server.
 
TIPS:
Du kan også lage kokosboller uten kjeks. Sprøyt da ut marengsen rett på et bakepapir og ha disse i kjøleskap eller fryser. Dypp dem i sjokolade ved å bruke en gaffel.

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her