Kolbulle
Niki Sjölund

Kolbulle

En rask og klassisk svensk matrett som med enkelthet lages utendørs på primusen.

Fremgangsmåte

Blande sammen mel og vann, og tilsett salt. Hell over i en passende flaske med kork til å ta med i sekken på turen. Miks crème fraiche med revet ost, og legg tilbake i crème fraiche-boksen for å ta med ut.

Varm pannen, stek soppen i matfett med eller uten bacon. Når det er ferdigstekt, tar du ut 3/4 av blandingen og legger på en tallerken. Deretter heller du 1/4 av røren og steker på høy varme til røren begynner å boble, dermed vendes pannekaken og steker noen minutter til. For neste kolbulle, legger du 1/4 av soppmiksen og heller 1/4 av røren over. Gjenta til du totalt har fire kolbullar.

Topp med ostekrem og grovhakket dill.

Tips:
Kolbulle kan med fordel forberedes dagen før du skal ut på tur og bare varmes på primusen.

Tips:
Retten fungerer like bra med eller uten kjøtt, med uendelige toppingmuligheter.

Denne retten passer også veldig godt til å tilberedes ute

Server denne sjokoladedrikken mens du lager maten eller som dessert

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Niki Sjölund

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her