Koreanske glazed spareribs
Apèritif

Koreanske glazed spareribs

Med koreansk glaze blir spareribsen ekstra smakfull og saftig. Prøv det du også.

Fremgangsmåte

  1. Forvam grill, smoker eller stekeovn til 125 °C.
  2. Fjern membranen fra spareribsen (den hvite hinnen over ribbena), ved å ta tak i et hjørne og dra av.
  3. Strø salt, pepper og hvitløkspulver over spareribsen og gni godt inn. Rist av krydderet som ikke fester seg til kjøttet.
  4. Legg kjøttet på grillen/i smoker/stekeovnen og stek til kjøttet løsner lett fra beina, 2-3 timer.
  5. Lag Gochujang glaze i mellomtiden. Varm rapsoljen i en liten kjele over lav varme.
  6. Ha i hvitløk og ingefær og rør konstant i ca 1-2 minutter.
  7. Tilsett så de restrerende ingrediensene og la småkoke over lav varme i 10 minutter, til du har en tykk glaze.
  8. Når kjøttet begynner å bli ferdig, pensle det godt med glazen og grill i ytterligere 15 minutter.
  9. Del spareribsene etter bena.

Server dem med ekstra Gochujang glaze, og gjerne asiatisk coleslaw, kimchi, spicy agurksalat ,kokt ris, eller grillede potetetbåter

Tips: 
Den spesielle sørkoreanske chilipastaen gochujang fås kjøpt i asiatiske matbutikker. Pastaen som fermenteres i store leirkrukker er laget av chilipulver, glutenholdig ris og soyabønner. Den koreanske chilien måler 1500 på Scoville-skalaen og er dermed blant de mildeste. Men pastaen finnes i alle styrkegrader, så her er det snakk om en smakssak. Om du ikke får tak i Gochujang kan den erstattes med sriracha.

Her finner du flere deilige grillretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apèritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende fra champagnelegende - også uten bobler
+
Tester

Imponerende fra champagnelegende - også uten bobler

Når Agrapart-arven deles på to, er det faktisk blitt en gavepakke til champagneelskerne. Det er en av flere oppdagelser blant septembernyhetene med (og uten) bobler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi laksekotelettene en smaksrik omgang
Dagens rett
Grillede laksekoteletter med linseburgere, persille- og vårløksalat

Gi laksekotelettene en smaksrik omgang

I denne oppskriften får laksekotelettene et enkelt, men veldig smaksrikt følge som også tilfredsstiller vegetariske behov. Prøv bare selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

450 hvitviner testet: Ekteparet som lager de aller beste hvitvinskjøpene blant septembernyhetene
+
Tester

450 hvitviner testet: Ekteparet som lager de aller beste hvitvinskjøpene blant septembernyhetene

De beste GG-rieslingene har passert tusenlappen, men noen holder igjen. Fra superparet Carolin og Oliver Spanier får du enorm kraft for drøyt 700 kroner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her