Kremet jordskokksuppe med blåskjell
Foto: Synøve Dreyer

Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Jordskokksuppe er lys og delikat. Med blåskjell i blir den en vinner.

Fremgangsmåte

Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.

Kast skjell som ikke lukker seg.

Finhakk hvitløk og sjalottløk, og surr blank i rapsolje i en kasserolle.

Tilsett blåskjell, hvitvin og vann, og damp under lokk i 3-4 minutter.

Rist på kasserollen så de skjellene som ligger nederst kommer opp.

Damp videre i 3-4 minutter til blåskjellene har åpnet seg. Kast skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.

Sil blåskjellkraften og ha den i en skål, og rens blåskjellene. 

Jordskokksuppe:
Skrell og skjær jordskokk i store terninger, og grovhakk sjalottløk.

Fres jordskokk og sjalottløk kjapt i olivenolje.

Tilsett grønnsaksbuljong og kraft fra blåskjellene, og la det koke til jordskokken er mør, ca. 10 minutter.

Tips:
Du kan godt lage denne suppen med skalldyrkraft fra fryseren eller butikken. Beregn da 3 dl kraft.

Sil ut halvparten av kraften og sett den til side i en skål, og mos jordskokk og sjalottløk med en stavmikser.

Rør inn kremfløte og og spe på med kraft til ønskelig tykkelse på suppen.

Smak til med salt, pepper og kajennepepper.

Gi suppen et raskt oppkok, og ha i blåskjellene rett før servering.

Server blåskjellsuppe med brød og sitronbåter. Dryss gjerne basilikum over hvis du har.

Tips: Du kan spare noen av skjellene og bruke dem som pynt i suppen ved servering.

Her kan du lære mer om jordskokk

Jordskokk er en delikatesse vi bør bruke mer av, gjerne som tilbehør siden den er ganske så eksklusiv. 

Se våre andre oppskrifter med jordskokk

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her finner du mange flere deilige supper

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden
Dagens rett

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden

Ferdigrenset krabbe er den beste fast-food som finnes. Perfekt til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her