Krydderrøkt torsk
Rune Gjertsen

Krydderrøkt torsk

Fremgangsmåte

Start med å lage nepemos.

Skrell og kutt nepene i terninger, og kok disse møre i vann, ca. 10 minutt.

Hell av vannet, ha i smør og mos med en stavmikser.

Smak til med salt og pepper.

Kle en stor gryte med aluminiumsfolie, slik at noe av folien også vil dekke lokket på gryten.

Ha i brunt sukker, rosmarin, spisskummin og knuste einerbær.

Sett gryten på plate på full varme og vent til det begynner å røyke.

Del torken i 4 like store deler, og ha litt maldonsalt på. Legg dem i en grønnsaksrist, som så settes i gryten.

Sett på lokk, og dekk over kantene med folien.

Skru ned varmen litt, og la stå i 12 minutt. Trekk så gryten av varmen, og la stå med lokk i ytterlige 10 minutter.

Grovhakk løk, og del reddiker i halvcentimeter tykke skiver. Surres i smør til løken er gyllen.

Smelt smør, og bland inn røkt paprika.

Når alt er ferdig, legges torskestykkene på tallerkenen, nepenos legges ved siden, smørstekt løk og reddik has over mosen, og kryddersmør has over torsken.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk

Her finner du mange oppskrifter med torsk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Rune Gjertsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bli med på en reise i fårikålens verden - og bli overrasket over hvor mange vrier som finnes
Guide
Oppskrifter på fårikål fra hele verden

Bli med på en reise i fårikålens verden - og bli overrasket over hvor mange vrier som finnes

Noe av det beste høsten har å by på er årets ferske lammekjøtt i skjønn forening med høstens grønnsaker, i dette tilfellet kålen. Mange flotte og varierte oppskrifter venter på deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I oktoberutgaven av Apéritif magasin 2023 får du meksikanske vibber i mengder
+

I oktoberutgaven av Apéritif magasin 2023 får du meksikanske vibber i mengder

Men også innføring i den unike romen fra Guadeloupe samt utviklingen for rødvin fra Alsace og en virkelig skatt fra Loire. Blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Rimelig smak av storhet fra Montalcino
+
Ukens vin

Rimelig smak av storhet fra Montalcino

Det er en grunn til at Montalcino har en stor plass i vinelskeres hjerte. Her får du en rimelig smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kyllingfileten blir ekstra god når den pakkes inn på denne måten
Dagens rett

Kyllingfileten blir ekstra god når den pakkes inn på denne måten

Det gjør også at middagen kan spises med hånden, eller så kan retten være det av et større måltid. Restene går i matpakken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ikke lov å si at du ikke liker stekt sild før du har prøvd denne retten
Dagens rett

Det er ikke lov å si at du ikke liker stekt sild før du har prøvd denne retten

Her får det delikate, men også robuste sildekjøttet bryne seg på søreuropeiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi lammesteken en smak av Provence denne helgen
Dagens rett

Gi lammesteken en smak av Provence denne helgen

Høsten er tiden for de virkelig store hyggestundene rundt middagsbordet med lammestek som midtpunkt. Denne oppskriften er en klassiker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her