Kylling satay med peanøttsaus og agurksalat
Aperitif

Kylling satay med peanøttsaus og agurksalat

Dette er nam hverdagsmat! Sprøstekte kyllingspyd i en fyldig peanøttsaus med smak av ingefær serveres med en enkel agurksalat og luftig aromatisk ris. Her kan du bruke ingefær- og hvitløkspurè for en rask, enkel og god middag.

Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Ha kyllingen i marinaden og la stå og trekke i ca 20 minutter. 

Lag ris ved å steke sjalottløk, hvitløk og ingefær over middels lav varme i en liten kjele. Rør ofte og stek til det hele er aromatisk, men ikke har fått farge, ca to minutter. Tilsett ris og stjerneanis og rør det hele sammen i et minutt. Tilsett soyasaus, salt og 7dl vann og ha på lokk. Kok opp, skru ned varmen og la trekke på lav varme i ca 20 minutter. 

Lag peanøttsausen ved å røre alle ingrediensene sammen med 50 ml varmt vann i en liten skål. Om sausen er litt tykk kan du tilsette mer vann. 

Når kyllingen er ferdig marinert. Tre den på grillspidd. Stek kyllingen gyllen og sprø i en grillpanne over middels-høy varme, ca 4 minutter på hver side. 

Ha lokket av risen rør godt med en gaffel for å gjøre risen luftig og fisk ut stjerneanisen. Server kyllingen og ris straks med peanøttsaus og en enkel agurksalat.

Tips:

Bruker du ferdig hvitløks- og ingefærpaste er det minimalt med arbeid og kutting.

Du kan selvfølgelig også grille kylling satay direkte på grillen. Sett grillen til 200°C og grill etter anvisning ovenfor over direkte varme.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her