Kyllingfilet med reker og asparges
Foto: Matprat.no

Kyllingfilet med reker og asparges

Kan kyllingfilet kombineres med reker og asparges. Så absolutt.

Fremgangsmåte

  1. Kokpastaskruer og lag den hvite sausen.
  2. Stek kyllingfiletene i 3-4 minutter på hver side på middels høy varme sammen med finhakket, frisk chili og revet, frisk ingefær. Bland inn pastaen i den hvite sausen.
  3. Server kyllingfileten med pasta og friske, grønne asparges kokt i lettsaltet vann 3-4 minutter. Dryss over rensede reker og finhakkede urter.
  4. Hvit saus:
  5. Smelt smøret i en tykkbunnet kasserolle, ha i hvetemelet, rør rundt og la steke i 2-3 minutter over middels høy varme. men uten at det tar farge.
  6. Varm melken og spe i melblandingen litt etter litt mens du rører kraftig slik at du får en glatt saus uten klumper. Smak til sausen med finhakket hvitløk, salt, pepper og ha i godt med finhakkede urter (estragon, timian, basilikum).

Tips: Varm gjerne melken med løk og laubærblad - da får du en rikere smak på den hvite sausen. 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her