Kyllingfilet med bechamelsaus, stekt sopp og rotgrønnsaker
Foto: 9parusnikov

Kyllingfilet med bechamelsaus, stekt sopp og rotgrønnsaker

Server kyllingfileten med bechamelsaus og stekt sopp og rotgrønnsaker. Vi kan garantere stor matglede rundt bordet.

Fremgangsmåte

  1. Stek kyllingfiletene i smør eller olje på middels varme i 2-3 minutter på hver side, dryss på salt og pepper.
  2. Etterstek i ovnen i 5-6 minutter ved 175 grader. La hvile 10 minutter før de skjæres i skiver.
  3. Bechamelsaus:
  4. Smelt smør i en kjele. Rør inn mel og spe med melk. Smak til med muskatnøtt, salt og hvit pepper.
  5. Stekt sopp:
  6. Skjær soppen i biter. Smelt smør i en panne og stek soppen gyllen sammen med timian. Dryss over salt og pepper.
  7. Rotgrønnsaker:
  8. Vask og skrell rotgrønnsakene og del dem i terninger (ca. 1 x 1 cm). Kok grønnsakene i vann i 3-5 minutter til al dente. 
  9. Smelt smør i panne og stek grønnsakene. Smak til med salt og pepper. 
  10. Dryss over finhakket timian. 
  11. Server kyllingfiletskivene oppå sausen og topp med stekt sopp. Server de smørstekte rotgrønnsakene ved siden av.

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her