Finhakk sjalottløk og surr den i olje til den blir blank og myk. Tilsett urter, madeira og konjakk og la det småkoke til det er igjen ca. 2 ts av væsken.
Slå ned temperaturen og ha i kyllinglever og resten av ingrediensene. Rør til smøret har smeltet.
Hell alt over i en hurtigmikser og kjør til fin konsistens. Hell over i små smurte ildfaste former.
Sett formene i en langpanne med varmt vann og stek i ovn ved 170 grader i ca. 40 minutter. Avkjøl.
Dekk formene med smeltet smør (må ikke koke) og små timian/rosmarinkvister. Server kyllingleverpatéen som en forrett med toast til.
Her finner du flere småretter som passer utmerket til koldtbordet
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig